Hvad er Gror?

Gror er en online markedsplads, hvor der handles friske danske råvarer. Du kan både købe og sælge frugt og grønt, æg og honning og meget mere. Det hemmelige stalddørssalg og de små vejboder, som du tidligere har kørt forbi, men aldrig besøgt er flyttet ind online. Du behøver ikke længere at kende nogen, som kender nogen, for at købe direkte fra gården eller jægeren. Nu kan du selv købe direkte eller skrive dig på ventelisten for nye danske kartofler, kronvildt og meget mere. Kombineret med det traditionelle grønttorv får du valgmuligheder så du kan udforske de lokale specialiteter.

 Gror er grønt

Vores vision er en grønnere fremtid. Sammen kan vi ændre vores dagligvare indkøb og skabe et mere bæredygtig samfund. Det hele starter med vores adfærd.

Gror introducerer en ny måde at handle ind på. Rettere sagt, så har vi genopfundet den traditionelle måde at handle ind på. Vi tager dig tilbage til vores rødder. I generationer har der været fokus på tilgængelighed, madvare flyves ind fra alle verdens hjørner og opstilles i kassevis i de store supermarkeder. Det er hurtigt og bekvemmeligt. Men har vi miste overblikket og er det hele løbet af sporet. Mere vil have mere. Hvad er formålet med at købe udenlandske varer, når du kan købe dem fra din nabo? 

I årevis har der været fokus på at handle økologisk og klimavenligt. De danske forbrugere har været villig til at ændre deres vaner for at gøre hvad der er bedst for klimaet. Vi ønsker at gå skridtet videre, det meste køb af frugt og grønt foregår naturligvis hos landets mange supermarkeder. Det er bekvemmeligt, men er det bedst for klimaet? Gror er mellemledet som forbinder dig med dine mange lokale landmænd. 

Oplev landbruget

Men Gror får du muligheden for at komme tæt på det danske landbrug. At købe hos de små landbrug byder på mere end blot middagsmad på tallerken i de hjemmelige rammer. At handle ind hos de lokale gårde er en oplevelse, som vi skylder os selv og vores børn. Vi skal nemlig huske hvor vores mad kommer fra. Foruden ethvert måltid lægges timevis af hårdt arbejde. Det er en lang proces, som vi ofte glemmer når vi står nede i supermarkedet. Dette er en vigtig læring, som kan forbinde os med hinanden og værdsætte hvor vores mad kommer fra.

Så tag familien i hånden, hop på cyklen eller på anden vis tag ud og oplev det danske landbrug og gør det til en oplevelse at handle grønt.